Uvanlig rent på Teistholmen i år

Grøm Rotaryklubb rydder Teistholmen for søppel i begynnelsen av juni hvert år. Denne gangen ble vi forbauset over hvor lite avfall vi fant.

Klubbens medlemmer har holdt på med denne dugnaden i minst 25 år. Vi har funnet mye rask og mye rart, som for eksempel flaskeposter og hele kjøleskap. 
Det aller meste som vi plukker opp er drevet på land fra havet, og ligger ofte kilt fast mellom steinene, eller løse på den lille stranda.
Oftest har hver deltaker fylt minst en halv søppelsekk. Men denne gangen, som var 2. juni, hadde vi omlag én full sekk til sammen. Drivved lar vi ligge.

Besøkende er flinke.
- Enten er andre folk blitt veldig flinke til å rydde etter seg, eller så har vi blitt utsatt for konkurranse av noen som har ryddet før oss, sier Marianne Bendtsen, en av deltakerne. 
- Eller så er det kanskje er mindre søppel i sjøen som flyter i land. Det er jo det vi håper på, sier hun. 
En av klubbens medlemmer kontaktet Pål Bach i Skjærgårdstjenesten, som alltid henter en haug med fulle sekker når jobben vår er gjort. 
Bach kjente ikke til at det var andre som har plukket søppel i organisert form på Teistholmen. Men han mente mange er flinke til å rydde etter seg når de er på tur. Og at de eventuelt tar med seg litt ekstra søppel som de måtte finne.
Etter at dugnaden var gjort, ble det servert reker med tilbehør.


På vei ut fra Grømbukt i rolig tempo for å delta på den faste ryddedugnaden på Teistholmen. Foto: Svein Per Hardeberg.


Noen av dugnadsgjengen fra Grøm Rotaryklubb. Foto: Svein Per Hardeberg.


11 medlemmer av Grøm Rotaryklubb brukte ikke langt tid på å rydde Teistholmen denne gangen. Flere hadde nesten tommer plastsekker. Foto: Svein Per Hardeberg.


Ofte ligger det avfall som er knust av bølgene eller kilt seg fast mellom rullestina. Foto: Svein Per Hardeberg.


Her oppe ligger det aldri søppel. Men det er fin utsikt mot havet og de ytterste øyene. Foto: Svein Per Hardeberg.


Det ligger fotsatt rester av isoporen som drev i land langs hele den lokale kysten for noen år siden. Foto: Svein Per Hardeberg.


 
Velkommen til dugnad på Stine Sofie Senteret

9. mai 2022

Velkommen til dugnad på Stine Sofie Senteret

Grøm, Grimstad og Lillesand Rotaryklubb inviterer i tradisjon tro til dugnad på Stine Sofie Senteret lørdag 14. mai kl. 12:00. Ta med venner og kjente! Mer info...

Minnerik Grømkveld

30. mars 2022

Minnerik Grømkveld

Grømkveld av det begivenhetsrike slaget med besøk av distriktsguvernør Sissel Berit Hoell og assisterende guvernør Tone Kolbenstvedt, opptak av vårt nye medlem Rolf Henjum, markering av Siv Lene's 50-årsdag, og servering av Haralds fantastiske bacalao.

Rotary Youth Leadership Awards 2022 (RYLA)

3. februar 2022

Rotary Youth Leadership Awards 2022 (RYLA)

Rotarys Ledelsesseminar for Ungdom 2022 - Påmeldingsfrist 4. februar. Målsettingen med RYLA er å gi fremtidens ledere impulser og ideer til godt lederskap innen næringsliv, organisasjonsliv og forvaltning. Klikk her program og påmeldingsskjema...

Fra olje og gass til havvind

6. oktober 2021

Fra olje og gass til havvind

Direktør Øyvind Riiber Boye ved Nymo holdt et meget interessant foredrag om hvilke prosjekter Nymo har fremover, både innen olje- og gassmarkedet, men ikke minst også når det gjelder det grønne skiftet og nye markeder som havvind og fornybar energi. Mer..

Oktoberfest

29. september 2021

Oktoberfest

For første gang i Grøm's historie ble det arrangert Oktober-fest. Bunad er jo en stor tradisjon i Norge, men lite viste vi om at det fantes mange hemmelige Norske Oktober Fest Medlemmer, og det i de flotteste lederhosen og Bavarian-antrekk. Mer...

Opptak av nytt medlem fikk ned gjennomsnittsalderen

21. september 2021

Opptak av nytt medlem fikk ned gjennomsnittsalderen

19 år gamle Hannah-Sofie Gangenes Skar ble høytidelig tatt opp som nytt medlem av Grøm Rotaryklubb 22/9. Hannah-Sofie var klubbens første utvekslingsstudent som klubben sendte ut for 1 år da hun skoleåret 2018/2019 var utvekslingsstudent i Sveits. Mer...

Dugnad på Stine Sofie Senteret

18. september 2021

Dugnad på Stine Sofie Senteret

Grøm Rotaryklubb stilte sammen med Grimstad og Lillesand Rotaryklubber opp for dugnad på Stine Sofie Senteret. Årets motto for Rotary er «serve to change lives», og dette passer godt med å bistå Stine Sofies Stiftelse i deres arbeid. Mer...

Presidentskifte 2021

3. september 2021

Presidentskifte 2021

Avtroppende president Rachel-Iren Mentzoni fikk mange godord og et spesiallaget diplom for sin innsats i et nokså spesielt år. Olve Svéen, som formelt overtok presidentvervet i juni, ble ønsket behørig lykke til som klubbens nye president. Mer...

Gaveoverrekkelse til Øygardens Institutt

14. august 2021

Gaveoverrekkelse til Øygardens Institutt

I forbindelse med at Øygardens Institutt arrangerte sommermarked, ble det overrakt en gave på kr 20.000 fra Grøm Rotaryklubb. Vi har besøkt Instituttet og latt oss imponere over det flotte arbeidet de gjør for eldre med kognitiv svikt. Mer...

Uvanlig rent på Teistholmen i år

2. juni 2021

Uvanlig rent på Teistholmen i år

Grøm Rotaryklubb rydder Teistholmen for søppel i begynnelsen av juni hvert år. Denne gangen ble vi forbauset over hvor lite avfall vi fant.
Klubbens medlemmer har holdt på med denne dugnaden i minst 25 år.
Mer...

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Bemabygget.
Adresse: Vardegaten 17
Postnummer: 4876
Sted: GRIMSTAD
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 19:00
Møtespråk: no

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...