Sponser kurs for lederspirer

Grøm Rotaryklubb har et godt tilbud til unge mellom 18 og 25 år
Unge mellom 18 og 25 år oppfordres til å søke på fagseminaret RYLA.
Målet er å gi deltakerne impulser og idéer til godt lederskap innen næringsliv, organisasjonsliv og forvaltning. Temaer er etikk, kommunikasjon, etablering, nettverk og ledelse.

Til inspirasjon
President Einar Beitohaugen i Grøm Rotaryklubb forteller at ledelsesseminaret er et tilbud til unge fra videregående skoler, universitetet og arbeidsplasser i Grimstad.
- Dette er et årlig seminar, og en unik mulighet for nettverksbygging og inspirasjon for kommende ledere, sier Beitohaugen.
- Søkere bør ha vist vilje og evne til sosialt medansvar ved å være leder innen speidervirksomhet, musikkorps, elevråd, studentorganisasjoner eller lignende, eller ha vist lederegenskaper på andre arenaer, sier Beitohaugen.

Tre dager
I år er det Sandefjord-Øst Rotaryklubb og Rotary Distrikt 2290 som er arrangør, mens Grøm RK er lokal kontakt her i Grimstad.
Seminaret holdes tirsdag 5. til fredag 8. mars på Gavelstad Gjestegård i Svarstad i Vestfold, og varer to hele og to halve dager.
Program og søknadsskjema fås ved henvendelse til Grøm Rotaryklubbs RYLA-ansvarlige, Svein Fosså, på epost sfossa@online.no.
Søknadsfrist for å bli vurdert som deltaker er 31. januar.
Alle kostnader, inklusive reise og opphold, er sponset av Grøm Rotary.
- Vi håper at de som sponses gir en presentasjon av sine erfaringer fra RYLA-kurset på et av våre onsdagsmøter til våren. For øvrig inngår ingen forpliktelser for deltakerne, sier Einar Beitohaugen.

UiA-deltaker
UiA-student Anders Magnus Berg deltok på RYLA-seminaret sist vår.  Han sier han setter stor pris på at han fikk muligheten.
- Det er veldig bra at vi som er interessert i ledelse og gründervirksomhet får komme sammen, for å lære av hverandre. Det var samtidig inspirerende å ha forelesere som selv har erfaring fra å være ledere og gründere, sier Berg.
- Jeg kan anbefale kurset for den som har ambisjoner om å gjøre noe ekstra, om det er å starte for seg selv, eller bli en leder for en etablert organisasjon, sier Berg.
- Var der noen temaer som skilte seg ut?
- Det var spesielt interessant å høre på en som drev som grunder nå, og som kunne fortelle om alle
vanskelighetene som oppstår i en slik tid, og hvordan han håndterer det. Ikke alle som starter for seg selv har en solskinnshistorie, og det var nyttig for oss unge å kunne lære av andres vanskeligheter og feil, sier Anders Magnus Berg.


TILBUD: Grøm Rotaryklubbs president Einar Beitohaugen (til høyre) og klubbkontakt Svein A. Fosså inviterer til profesjonelt ledelsesseminar for unge voksne. I midten UiA-student Anders Magnus Berg som deltok sist vår. Foto: GRK.


 
Varaordføreren i Grimstad

13. november 2019

Varaordføreren i Grimstad

Lene Langemyr holdt innlegg om veien til posisjon og fremtidige utfordringer. Vi fikk innsikt i de prosessene som pågikk ifm valget, litt om de utfordringene kommunen står over for, og hun antydet hvilken retning politikken kommer til å dreie.

Presidentskifte

21. juni 2019

Presidentskifte

Vår nye president Marianne Bendtsen fikk overlevert presidentkjedet fra avtroppende president Einar Beitohaugen. Ellers fikk vi et flott innblikk i studieåret til vår utvekslingsstudent Lea Brunner og det var innslag med taler, dikt og sang.

Årets rydding av Teistholmen er i boks

5. juni 2019

Årets rydding av Teistholmen er i boks

Tendensen fra tidligere år, med mindre søppel holdt seg i år også. Men flekkvis var det en del isopor. Ved pynten i nordøst var det flere isopordekkede vanndammer med store biter og små mellom steiner og tuene med strandnelliker. Poto: Svein Per Hardeberg

Plast i havet

3. april 2019

Plast i havet

Marinbiolog Erlend Moksness fortalte engasjert om problematikken knyttet til plastforsøpling i havet. Han reflekterte rundt fokus på plastforsøpling kontra andre viktige problemstillinger som insektsdød og klimakrise og avkreftet noen myter rundt temaet.

Tingenes Internett (IoT) og Smarthus

20. mars 2019

Tingenes Internett (IoT) og Smarthus

Vår egen Frode Gorseth ga oss en introduksjon i IoT & Smarthus - en smakebit på hvordan vi kan gjøre hjemmene våre "smartere" ved automatisert strying og kontroll av lys, varme, dører, garasjeporter, persienner, markiser, kameraovervåking, ventilasjon...

Norwegian Paper

13. mars 2019

Norwegian Paper

Daglig leder Alf Morten Kaupang ga oss et innblikk i bedriftens utvikling, fra oppstarten i Grimstad i 1990 til dagens konsern med produksjonsenheter i Norge, England og Tsjekkia. Til slutt fikk vi en omvisning i produksjonsanlegget i Østerhus.

Kulturminner - hva bør vi bevare for ettertiden?

23. januar 2019

Kulturminner - hva bør vi bevare for ettertiden?

Karl Ragnar Gjertsen, tidligere bestyrer ved Aust-Agder museet Kuben, holdt et interessant foredrag om kulturminner. Autensitet, aldersverdi og sjeldenhetsverdi var begreper Karl Ragnar ga oss eksempler på fra vårt nærmiljø.

Sponser kurs for lederspirer

13. desember 2018

Sponser kurs for lederspirer

Unge mellom 18 og 25 år oppfordres til å søke på fagseminaret RYLA.
Målet er å gi deltakerne impulser og idéer til godt lederskap innen næringsliv og organisasjonsliv. Temaer er etikk, kommunikasjon, etablering, nettverk og ledelse. Les mer...

Tre måneder som utvekslingsstudent i Grimstad

30. november 2018

Tre måneder som utvekslingsstudent i Grimstad

Vår utvekslingsstudent Lea Brunner har vært i Norge siden midten av august, og her forteller hun hvordan hun har opplevd de første månedene hos oss i Grimstad... Klikk på overskriften/bildet for å lese Lea's beskrivelse...

Narkotika og kriminalitet

21. november 2018

Narkotika og kriminalitet

Politioverbetjent Halvor Holthe Øymoen ved Grimstad politistasjon holdt et fengende foredrag om narkotika og kriminalitet - i Grimstad og landet forøvrig. Halvor har lang fartstid fra Oslopolitiet hvor han jobbet spesielt med rus og narkotika. Les mer...

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Bemabygget.
Adresse: Vardegaten 17
Postnummer: 4876
Sted: GRIMSTAD
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 19:00:00
Møtespråk: no

Besøk av Grimstads ordfører Beate Skretting
11. mar. 2020, 19.00 - 20.00

Internasjonal komite er ansvarlig for programmet, ...

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...